Tippek a 10 napos készlet összeállításához:
Mielőtt bárki valamilyen német szigorú előírás-sorozatot gondolna, a Hivatal rögtön az elején leszögezi, hogy az élelmiszer- és italkészlet feltöltése nagyon egyéni dolog. Sőt, még azt is megengedi, hogy valaki hosszabb vagy rövidebb időre is felhalmozzon, ez a polgár döntése. Mert még egy kis készlet, például három napra elegendő készlet is jobb, mint a semmi.
2 liter folyadék személyenként és naponta.
Egy ember három hétig is kibírja étel nélkül, de csak négy napig folyadék nélkül. Ezért fontos az ivóvízellátás, még akkor is, ha ritkán fordul elő, hogy a csapvízellátás meghibásodik. Egy 10 napos ellátáshoz személyenként 20 literrel kell számolni. Ez már tartalmazza a főzéshez szükséges folyadék egy részét (0,5 liter naponta). Ezért javasolják, hogy a tartalék bizonyos hányada ásványvízből álljon, esetleg gyümölcslevekből vagy hosszabb ideig eltartható italokból.
2 200 kcal személyenként és naponta.
Ez fedezi általában egy felnőtt teljes energiaszükségletét. Egyetlen termékből sem tanácsolnak nagy mennyiséget felhalmozni. Ellenőrző listájukban egy főre számolva, 10 napra javasolnak különböző élelmiszercsoportokat a mennyiségekkel együtt, a kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében.
4 kg – Gabonafélék, gabonatermékek, kenyér, burgonya, tészta, rizs
4 kg – Zöldségek, hüvelyesek – Figyelmeztetnek, hogy az üveges vagy konzerv zöldségeket és hüvelyeseket már megfőzték, a szárított termékekhez pedig további vízre van szükség.
2,5 kg – Gyümölcsök, diófélék – Ajánlják, hogy a gyümölcsöt dobozokban vagy üvegekben tároljuk, és csak friss gyümölcsöt készletezzünk, olyat, ami tárolható.
2,6 kg – Tej és tejtermékek
1,5 kg – Hal, hús, tojás vagy tojáspor – Figyelmeztetnek, hogy a friss tojás csak korlátozott ideig eltartható, míg a tojáspor jóval tovább. ,
0,357 kg – Zsírok, olajok
Egyéb tetszés szerint – Cukor, édesítőszer, méz, lekvár, csokoládé, jódozott só, készételek (például ravioli, szárított tortellini, instant levesek), szárított burgonyatermékek (pl. burgonyapüré), liszt, kakaópor, kemény keksz, perecek.